Carrot cake pannenkoeken
Wij vroegen Rolf Sanchez naar wat zijn favoriete recept is in deze tijd van het jaar. "Carrot cake pannenkoeken" riep 'ie meteen. "Daar kan ik een stapel van achter elkaar eten, haha".
"Leuk!" Dachten wij. "Laten we hier een hier een onweerstaanbare Orangefit variant op bedenken." Rijk aan eiwitten en vol goede voedingsstoffen.
Het enige wat je voor deze pannenkoeken nodig hebt is een paar ingrediënten en wat geduld. Dit zorgt ervoor dat de pannenkoeken tijdens het bakken een mooi goudbruin kleurtje krijgen, wat ze extra lekker maakt. Laten we beginnen!
Bereidingswijze
1. Laat de gebroken lijnzaad voor 10 minuten wellen in het water.
2. Rasp de wortel en voeg dit vervolgens met de rest van de ingrediënten toe aan een grote kom. Meng met een vork alle ingrediënten door elkaar tot er een dik pannenkoekbeslag ontstaat.
3. Verhit wat kokosolie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) op middelhoog vuur.
4. Schep hier het beslag in en bak de pannenkoeken voor ongeveer 5 minuten aan beide kanten. Keer om wanneer het beslag van de bovenkant van de pannenkoek droog is.
Tip: wordt het beslag wat te droog? Giet hier dan wat extra water bij zodat je het beslag weer makkelijker in de pan kan scheppen.
5. De pannenkoeken zijn klaar wanneer beide kanten een mooi goud kleurtje hebben gekregen.
6. Tip: strooi eventueel nog wat extra kaneel of kokosrasp over de carrot cake pannenkoeken. Heerlijk!
Voedingswaarde (1/6)
- Energie - Kcal: 85,6
- Vetten: 1,5g
- Koolhydraten: 11,5g
- Vezels: 2,3g
- Eiwitten: 9,2g