Eiwitrijke oliebollen uit de oven
Mega lekkere oliebollen uit de oven waar je niet misselijk van wordt: ze bestaan echt en wij maken ze al jaren! En het mooiste: ze zijn ook nog eens plantaardig. Ga los met dit recept.
Net zo lekker, maar minder vet
Je bakt deze oliebollen heel eenvoudig en kort in de oven, dat betekent dus dat er veel minder vet aan te pas komt. De oliebol valt daardoor ook minder zwaar op de maag, optimaal genieten dus zonder dat je daarna een energiedip krijgt.
We hopen dat je inmiddels net zo enthousiast bent over dit recept als wij, we vertellen je namelijk graag hoe je ze dit jaar ook zelf kan maken.
Bereidingswijze
- Verwarm alvast de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix alle natte ingrediënten met elkaar tot een glad geheel.
- Voeg hier vervolgens de rest van de ingrediënten (behalve de krenten en appel) aan toe, meng goed door elkaar.
- Snijd de appel in hele kleine stukjes (optioneel) en kneed dit samen met de geweekte krenten door het beslag heen.
Tip: je hoeft niet lang te kneden, simpelweg de krenten en appel goed door het beslag heen verspreiden is voldoende.
- Verdeel het beslag voor de oliebollen nu in 12 kleinere bolletjes, kneed en rol dit tussen je handen.
- Plaats dit vervolgens op de bakplaat en schuif voor ongeveer 15 minuten de oven in.
- Hebben ze een mooi goudbruin kleurtje? Haal ze dan uit de oven.
- Wij vinden de oliebollen warm en met een hoop poedersuiker het lekkerste, probeer het vooral zelf ;-)
- En: alvast een gelukkig nieuwjaar!
Voedingswaarde per oliebol
- Energie - Kcal: 140,8
- Vetten: 2,6g
- Koolhydraten: 21,8g
- Vezels: 1,7g
- Eiwitten: 6,4g