Eiwitrijke bananenbrood koekjes
Gek op bananenbrood? Snappen wij! Omdat wij hier ook zo gek op zijn hebben we een nieuw bananenbrood recept voor je, in de vorm van koekjes!
Gezonde ontbijt koekjes om precies te zijn, al zijn deze bananenbrood koekjes natuurlijk ook ideaal als verantwoorde snack voor tussendoor. Anyway, wij zijn enthousiast!
Deze koekjes zijn namelijk niet alleen ontzettend lekker, gezond, eiwitrijk én plantaardig, maar ook erg makkelijk om te maken. Simpelweg wat ingrediënten met elkaar mixen en de oven doet de rest.
Lees je mee?
Natuurlijk kun je op onze website ook ons favoriete traditionele bananenbrood recept vinden, lekker eiwitrijk, plantaardig en rijk aan voedingsstoffen. Het recept vind je hier! Heerlijk om jezelf hier in het weekend mee te verwennen. Jij blij en jouw lichaam blij! ;-)
Laten we nu snel aan de slag gaan met het maken van de bananenbrood koekjes.
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix de lijnzaad met het water en laat voor 10 minuten staan. Voeg dit vervolgens samen met de banaan en havermelk toe aan een keukenmachine. Mix voor 30 seconde op hoge snelheid tot een glad geheel.
3. Hak de noten in stukjes en mix dit samen met alle droge ingrediënten met elkaar. Voeg hier vervolgens het banaanmengsel aan toe. Schep goed door elkaar.
4. Bekleed een ovenrooster met bakpapier en schep met een lepel 12 even grote hoeveelheden van het beslag hierop. Vorm hier ronde hoopjes van en druk voorzichtig een beetje naar beneden zodat er uiteindelijk 12 koekjes op het ovenrooster liggen.
5. Plaats het rooster voor 15 minuten in de oven.
6. Haal de gezonde bananenbrood koekjes uit de oven en laat een beetje afkoelen.
7. Ready to enjoy!
Tip: bewaar de koekjes in een afgesloten bakje of vries ze in voor een later moment.
Voedingswaarde per koekje (1/12)
- Energie - Kcal: 89,36
- Vetten: 3,76g
- Koolhydraten: 8,88g
- Vezels: 1,54g
- Eiwitten: 4,36g