Eiwitrijk bananenbrood
Bananenbrood, we zijn er allemaal gek op!
Een plakje bananenbrood kan dienen als snack voor op het werk, voor bij de thee of gewoon voor tussendoor. Ook zeer geschikt als gezonde snack voor tijdens of na het sporten.
Probeer ons bananenbrood nu snel en proef zelf hoe lekker deze plakjes als tussendoortje zijn.
Wees creatief en voeg je favoriete ingrediënten toe. Wat dacht je van wat extra kaneel, rozijnen of verschillende stukjes ongebrande noten?
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verpulver de havermout fijn tot havermeel.
3. Voeg 4 el water toen aan 2 el lijnzaad (gladgestreken) en laat dit voor 5 minuten staan.
4. Prak vervolgens 2 1/2 banaan fijn en mix dit met het havermeel, de lijnzaad (dit is een dikkere substantie geworden), amandelmelk, kaneel, snufje zout, bakpoeder en Fit Green Protein. Mix dit met de hand door een vork te gebruiken.
Tip: is het beslag tijdens het mixen van alle ingrediënten nog heel erg droog? Voeg dan een klein beetje extra amandelmelk toe. Het beslag hoort wel een beetje aan de dikke kant te zijn.
5. Hak de noten in stukjes en schep dit door de mix van droge ingrediënten heen.
6. Vet een cakeblik in met kokosolie en giet het beslag hierin.
7. Verdeel nog wat plakjes banaan over de bovenkant.
8. Plaats het bananenbrood voor 50 minuten in de oven.
9. Tip: om te checken of het bananenbrood na 40 minuten gaar is kan je met een satéprikker in het brood prikken. Blijft er veel beslag plakken aan de satéprikker? Laat het bananenbrood dan nog iets langer in de oven staan.
10. Tip: vries een aantal plakjes in zodat je altijd een gezonde 'snack to go' hebt.
Voedingswaarde per plakje
- Energie - Kcal: 152,9
- Vetten: 6,8
- Koolhydraten: 14,4g
- Vezels: 2,6g
- Eiwitten: 8,0g