Plant-based carrot cake bars

2 november 2018|Eiwitrijke snacks, Dessert

Vandaag een heerlijke plant-based wortelcake met 8,5 gram proteïne per stuk.  

Ingrediënten (14 stuks)

Voor de cake

  • 130 gram wortel
  • 235 gram walnoten
  • 165 gram rozijnen
  • 40 gram kokosrasp
  • 40 gram dadelstroop
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl kaneel
  • 1 scoop Orangefit Protein vanille

Voor de icing

  • 200 gram cashewnoten ongezouten
  • 1/2 scoop Orangefit Protein vanille
  • 120 ml water
  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • 2 tl vanille extract

Bereidingswijze

  1. Doe de wortel in de keukenmachine en maal kort tot het iets fijner is gesneden
  2. Doe de overige ingrediënten voor de cake bij de wortel en maal tot alles goed met elkaar vermengd is
  3. Overdrijf niet! Het mag een beetje grof zijn
  4. Doe een bakpapiertje in de bakvorm en spray deze in met bakspray
  5. Doe het mengsel voor de cake in de bakvorm en druk goed aan met bijvoorbeeld een spatel
  6. Maak de keukenmachine schoon en doe de ingrediënten voor de icing in de keukenmachine
  7. Verspreid dit over de carrot cake
  8. Top eventueel met pitten/zaden of meer noten
  9. Doe hem minimaal twee uur in de vriezer

Bewaar hem te allen tijden in de vriezer. Kort voor het smullen een paar minuten buiten de vriezer laten staan en dan genieten!

Voedingswaarde (1/14)

  • Energie - Kcal: 316 
  • Vetten: 23g
  • Koolhydraten: 18g
  • Eiwitten: 8,5g