Proteïne pepernotenbrood
Dit weekend is Sinterklaas ons land weer binnen gekomen, dus tijd voor een recept met proteïne én pepernoten!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Bekleed het bakblik met bakpapier en spray in met bakspray
- Meng het gemalen lijnzaad met het water in een kom en zet dit even apart
- Meng alle ingrediënten behalve de pepernoten en de eivervanger in een mengkom
Het trucje voor de eivervanger:
- Doe de theelepel met baking soda op het deeg en laat hier vervolgens de halve eetlepel azijn op druppelen
- Als het goed is begint het nu te schuimen, dit is een goed teken, want nu kan je dit mee mengen in het beslag
- Als alles goed met elkaar is vermengd kun je het in het bakblik doen
- Top het ontbijtkoek af met de kruidnoten
- Zet het ontbijtkoek in het midden van de oven voor ongeveer 55-60 minuten
Tips & tricks:
- Wij gebruikten een oven met bovenstand verwarming, hierdoor moest het bakblik zo laag mogelijk in de oven zodat het niet ging verbranden
- Na een minuut of 40 deden wij een bakpapiertje over de bovenkant van de cake, zodat de kruidnoten niet zouden aanbranden
- Laat het ontbijtkoek eerst afkoelen buiten de koelkast
- Doe het daarna in een afgesloten tupperware om hem zo lekker mogelijk te houden
Voedingswaarde (1/12e)
- Energie - Kcal: 204
- Vetten: 3,6g
- Koolhydraten: 32g
- Eiwitten: 9g